Seapal Gummibåde

Gummibåde

Til forsiden

Gummibåden er efterhånden ved at være 100 år gammel. Den så dagens lys omkring 1910, da man lærte at udnytte gummi. Gummibåden fra dengang var selvsagt ikke det store ingeniørarbejde, da den teknisk set bare var en pølse med luft i. Gummibåden var oprindeligt tænkt som redningsflåde og flåde, fordi den i sin form af dengang ikke var særlig styrbar. Den kunne sådan set bare holde et antal mennesker oven vande.

Markedet for redningsflåder opstår i forbindelse med, at Titanic forliser i 1914, og en konvention vedtager at der skal være redningskapacitet til alle passagerer på skibe for eftertiden.

Gummibåden ændrer udseende

Gummibåde

I 1937 sker der noget, da franskmanden Pierre Debroutelle ændrer formen på gummibåden ved at lave den U-formet og sætte en hård bund, der afstiver gummibåden og gør den meget mere sejlbar.

Anden Verdenskrig får virkelig antallet af gummibåde til at eksplodere, da amerikanerne producerer masser af gummibåde. Firmaet Zodiac er producenten, og efter krigen er der masser af disse Zodiac både i overskud, som gør det interessant for civile at få en lille sjov båd for ingen penge. Dette er jo også det, der kendetegner gummibåden i dag. Den er billig at anskaffe i forhold til en anden type båd.

Gummibåde i dag

I dag ser man jo gummibåde i alle klasser, lige fra de helt små, som kan anskaffes for nogle få hundrede kroner, som børnene kan ligge og lege med i vandkanten, når familien er på stranden. De små gummibåde er hurtige at puste op til ungerne, og de fylder ingenting, når man skal hjem igen. Gummibådens Rolls Royes må vel være de store 20 fods gummibåde, som man kan få til at skyde en fart på op til 40knob, som er ca. 75km/t. Den fart på vand er rigtig hurtig, og der skal holdes godt fast.

De moderne gummibåde af i dag anvendes i høj grad stadigvæk til redningsbåde på lystbåde og er ideelle til dette formål, da de intet vejer og er billige.


Seapal S1-250 gummibåd
S1-250 er lavet med lamel-dørk, hvilket gør den nem at rulle sammen og tage med i den medfølgende bæretaske. Da båden ...
Butikspris: 5.500 kr.
3.950 kr.
 
Seapal A1-320 gummibåd
A1-320 er lavet med aluminiumsdørk, der er nem at montere og giver en fast og skridsikker bund. Derudover har den en o...
Butikspris: 10.500 kr.
6.500 kr.

Indkøbskurv
Ingen varer tilføjet
 
Seapal Gummibåde - Edvard Thomsens Vej 63 - 2300 København S - E-mail: - © Copyright 2006-2021